Jak si vybrat klobouk podle tvaru obličeje?

 

Brouzdáte po e-shopech s klobouky, chcete si nějaký pořídit, ale netušíte, jestli vám bude slušet? Mám tu pro vás praktického průvodce, který vám pomůže najít perfektní klobouk přesně pro váš tvar obličeje.

 

Správně zvolená pokrývka hlavy dokáže totiž okamžitě pozvednout váš vzhled a dotvořit váš outfit k dokonalosti.

 

1.Kulatý obličej

Poznáte ho tak, že délka obličeje je dvakrát větší než jeho šířka. Nejširší místo je v oblasti tváří a uší. Kulatý obličej má také Emma Stone, Kelly Clarkson, Kate Winslet.

kulatý obličej blog

Nejlepší volba jsou klobouky s ostrými hranami, vysokými korunami, které jsou kontrastem ke kulatému obličeji. Koruna by měla být široká minimálně jako váš obličej.

 

Vhodné jsou pro vás klobouky typu trilby nebo fedora. Dámy klidně sáhnou i po pánském klobouku.

 

Vyvarujte se buřinkám a kloboukům s širokou nepoddajnou krempou (floppy hats).

 

 

 
 

 2. Oválný obličej

Šířka obličeje je 1,5x menší než jeho délka. Šířka v oblasti čelistí je jen o trochu menší než v oblasti spánků. Tento tvar mají i Beyonce, Angelina Jolie, Sofia Vergana.

obálný obličej blog

 

S oválným obličejem jste v případě klobouků vyhráli jackpot. Můžete bez obav nosit cokoli.

 

Vyvarujte se pouze kloboukům s korunou užší než jsou vaše lícní kosti a krempa klobouku by nikdy neměla být širší než vaše ramena.

 

 

 

 

3. Obdélníkový obličej

Obličej je v tomto případě delší než širší. Dalším poznávacím znamením je úzká brada či vysoké čelo. Obdélníkový tvar mají také  Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Bella Hadid.

obdélník obličej blog

 

 

Ideální volbou jsou proto klobouky s nízkou korunou posazené těsně nad obočím, aby se opticky zkrátil a rozšířil obličej. Skvělé jsou proto trilby či cloche klobouky. Zkusit můžete i klobouky s širokou krempou, které pomůžou kompenzovat tvar obličeje.

 

Klobouky s vysokou korunou prodlouží obličej, a proto je lepší se jim vyvarovat.

 
 

 

 

 

4. Čtvercový obličej

Délka a šířka obličeje jsou totožné. Dalšími znaky jsou silné hranaté čelisti spolu s hranatou vlasovou linií. Čtvercový tvar obličeje má Jennifer Aniston, Demi Moore nebo Paris Hilton.

čtverec obličej blog

 

Nejlepší volbou jsou kulaté cloche klobouky, které vyvažují ostré čelisti. A také klobouky s širokou krempou, které zase opticky zúží širokou spodní část obličeje.

 

Vyvarujte se kloboukům se zúženou korunou a pravidelnými tvary, což jsou trilby i fedora.

 
 

 

 

 

5. Trojúhelníkový obličej

Je úzký v oblasti čelistí, široký ve spáncích. Od čela k bradě se zužuje. Tento tvar obličeje má i Reese Witherspoon, Rihanna, Scarlett Johansson.

trojúhelník obličej blog

 

Vhodné jsou klobouky se středně širokými krempami, které pomohou vyvážit širší čelo a užší bradu. Proto sáhněte po trilby, fedoře nebo cloche.

 

Nevhodné jsou klobouky s širokou krempou, které by dodaly čelu ještě větší šířku a opticky tak zúžily už tak úzkou bradu.

 

 
 

 

 

6. Kosočtvercový obličej

Obličej je nejširší v oblasti lícních kostí. Oblast čelistí a čela jsou stejně široké. Kosočtvercový tvar obličeje najdete u Jennifer Lopez, Halle Berry, Selma Blair.

kosočtverec obličej blog

 

Stejně jako oválný obličej, tak i tento je výhrou v loterii. Tento tvar je pro klobouky jako dělaný.

 

Vyvarujte se kloboukům s krempou širší než vaše ramena.