7 důvodů, proč nosit v létě klobouk

I když se považujete za člověka, který nikdy žádnou pokrývku hlavy v létě nosit nebude, protože nejste kloboukový typ, nesluší vám, nevíte, jak si jej vybrat…… Pak, tu pro vás mám 7 velmi dobrých důvodu, proč vaše rozhodnutí změnit a přeci jen si nějaký pěkný letní klobouk pořídit.

 

 

Výhody letních klobouků

Začněme tím nejdůležitějším přínosem: ochranou pokožky před škodlivými UV paprsky. Letní klobouky mohou účinně zablokovat až 97 % slunečních UVB paprsků. To je důležité zejména pro obličej a krk, které jsou nejčastěji vystaveny slunci, a proto jsou ohroženy vyšším rizikem rakoviny kůže.

Obličej patří k místům, kde se rakovina kůže vyskytuje častěji, přičemž nejčastěji postiženými oblastmi jsou nos, uši a rty. Krk je také častým místem rakoviny kůže, zejména u mužů. Nošení klobouku může pomoci snížit riziko tím, že těmto citlivým oblastem poskytne potřebný stín.

 

Kromě ochrany pokožky před škodlivými UV paprsky mohou tyto módní doplňky také pomoci předcházet dalším typům poškození kůže, jako jsou spáleniny, pigmentové skvrny a nerovnoměrný tón pleti. Přispívají také k tomu, že pomáhají udržet vzhled pokožky mladistvý a zdravý.

 

Ale výhody nošení letních klobouků jdou ještě rámec pouhé ochrany pokožky. Pomáhají chránit vlasy před škodlivými účinky slunce, které může nezřídka způsobit vysušení a lámavost vlasů, což vede k roztřepeným konečkům a lámání. Nošení může pomoci udržet vlasy hydratované a zdravé, a dokonce zabránit i vyblednutí barvy vlasů.

 

Klobouky mohou také poskytnout ochranu očím před slunečním zářením, které může způsobit velmi nepříjemný zánět spojivek a s ním i spojené pálení a řezání očí.

 

Ale nesmíme zapomenout ani na módní aspekt letních klobouků. Jsou k dispozici v široké škále stylů. A proto ať už vyrážíte k vodě, jdete na procházku nebo jen vyřizujete pochůzky ve městě, nezapomeňte si jej vzít na hlavu.

 

Najděte si klobouk, který se nejlépe hodí pro vaše každodenní potřeby.

7 benefitu letnich klobouku