3 babské tipy, které zatočí s nachlazením

Zima a viróza k sobě patří stejně jako k pečené huse patří zelí nebo k létu opalování. Jak se jí vyhnout a co dělat, když už Vás nachlazení trápí?

 

Prevence nad zlato

Nejlepší prevencí je posílená imunita. To se lehko řekne, ale jak na to?

  • Jezte vyváženou stravu s dostatkem ovoce a zeleniny a pijte dostatek tekutin.
  • Pohyb na čerstvém vzduchu Vás zbaví únavy a osvěží celé tělo. Doma nezapomeňte větrat. Ideální je rychlé vyvětrání, kdy otevřete na cca 2 minuty okna dokořán.
  • Oblékejte se úměrně počasí. Nezapomeňte, že Vám nesmí prochladnout nohy, ale zejména hlava, ze které z těla odchází nejvíce tepla. Chci mít hlavu v teple >>>

 

 
 

První pomoc, když prevence nezabere

Snažíte se jíst zdravě, sportujete, ale stejně se Vám rýma a kašel nevyhnuly? Pak tu pro Vás máme 2 naše osvědčené tipy, jak s nachlazením úspěšně bojovat a k tomu ještě jeden bonusový, který známe, ale ještě nikdo z nás neměl odvahu jej zkusit.

 

 

Svatá trojice

Zázvor, citron a med, ideální kombinace přírodních produktů. Ta kromě toho, že skvěle chutná, léčí prvotní příznaky nachlazení. Stejně tak může fungovat i jako prevence.

 

Na velký hrnek o objemu 0,5 l budete potřebovat:

  • kousek oloupaného zázvoru nakrájeného na kolečka nebo nastrouhaného na struhadle,
  • šťáva z půlky citronu,
  • med dle chuti.

 

Zázvor vložte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Přiklopte a nechte 15 minut louhovat. Přidejte šťávu z citronu. Do mírně vychladlého čaje přidejte dle chuti med (pokud by byl čaj ještě horký přijde med o všechny drahocenné živiny). Nápoj prohřeje celé tělo a pročistí organismus.

 

 

Medvědí mléko

Je kombinace mléka, medu a rumu. Ať už zní tato kombinace jakkoli divně, není se čeho bát.

 

Na hrnek nápoje budete potřebovat:

  • 1 hrnek teplého mléka,
  • 1 – 2 lžíce kvalitního medu,
  • 1 panák hnědého rumu.

Vše  v hrnku smíchejte. Jen pozor na teplotu mléka, nemělo by být příliš horké až do něj budete přidávat med, ztratil by totiž všechny tělu prospěšné látky. Mléko Vás hodně prohřeje, a proto je ideální jej pít už v posteli a pořádně se tak vypotit.

 

 

Bonusový tip pro odvážné

Vodka a čerstvě namletý pepř, což je babský lék z Ukrajiny. Zatím jsem tento tip nevyzkoušela na vlastní kůži, ale prý je velmi účinný.

 

Do panáku vodky nasypte čerstvě namletou špetku černého pepře. Před napitím nápoj promíchejte, aby se pepř dostal ode dna. Vypijte na ex a snažte se alespoň nějakou dobu ničím nezapíjet, ať může pepř v krku působit. Po vypití se uložte do tepla a klidu, nejlépe tedy do postele.

 

 

 

 

Zpět do obchodu