Tajemství správného skladování pokrývek hlavy

 

Každý z nás má doma alespoň jednu pokrývku hlavy, ale už málokdo je umí správně skladovat. Proč byste to měli umět? Vždyť to nemůže být žádná věda….  Je to jednoduché. Protože chceme, aby vám vydrželi dlouho jako nové!

 

Držte si klobouky, jdeme na to.

 

Největší nepřátelé pokrývek hlavy

  • Světlo, protože dlouhodobé skladování (např. za oknem) může zapříčinit vyšisování barev.
  • Vlhko, protože poškozuje materiál, ze kterého jsou čepice a klobouky vyrobeny.
  • Vysoké teploty, protože degradují látku, ze které jsou vyrobeny.
  • Moli a to zejména u vlněných produktů.

 

Pokrývky hlavy ať už klobouky, bekovky, čepice nebo barety skladujte tedy na chladném, suchém a tmavém  místě.

 

Moli mají rádi přírodní vlákna, z tohoto důvodu doporučujeme pořídit odpuzovač molů případně přírodní variantu ve formě levandule, skořice nebo rozmarýnu. Zabráníte tím tak nepříjemnému překvapení, kdy si na Vaší oblíbené pokrývce hlavy pochutná nezvaný návštěvník.

 

 

Jak skladovat klobouky?

 

Přišel Vám klobouk ve speciální kulaté krabici? Rozhodně ji nevyhazujte, je ideální pro jeho skladování a ochranou před prachem. Využít můžete i umělohmotnou hlavu nebo plastovou formu, na které některé vlněné klobouky zasíláme. Díky tomu si udrží svůj tvar a nebudou náchylné k mačkání.

Pokud se jedná o klobouk s pevným tělem, pak jej skladujte na koruně, tedy krempou nahoru. Ideální je vycpat klobouk zevnitř hedvábným papírem (případně novinami) tak, aby byl zachován její tvar.

 

 

 

Jak skladovat bekovky?

 

Všechny naše bekovky Vám zasíláme vyplněné hedvábným papírem, nejen proto aby byly chráněny při přepravě, ale abyste je zejména mohli využít i při jejich skladování. Pro udržení správného tvaru bekovky je ideální je při skladování znovu vycpat papírem, díky tomu je uchráníte před vytvořením nevzhledných skladů nebo pomačkání

 

 

 

Co s čepicemi a barety?

Čepice a barety jsou na skladování nejméně náročné. Zajistěte, aby byly ve tmě a ochráněny před vysokým teplem. Další neméně důležitá podmínka je, aby byly uskladněny narovnané, tím zabezpečíte, že se vám na nich neobjeví nevzhledné sklady. 

 

 

 

Protože už víte, jak na to, můžete vyrazit na nákup >>>

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu