Co musíte vědět, než si pořídíte slamák z papírové příze?

 

 

Opravdu z papíru!? To nemůžete myslet vážně? Papír?!

 

Jasně, že ano!

 

Protože nikdo nechce mít v létě pocit, že má na hlavě nasazen neprodyšný hrnec, pod kterým se potí a tohle se vám se slamákem z příze rozhodně nestane.

 

Jaké jsou další výhody?

  • silná;
  • prodyšná;
  • hypoalergenní;
  • lehká.
 

 

Vyberte si svůj papírový slamák u nás. >>>

 

Odkud se příze vzala?

Z Japonska, už asi před 1000 lety. Pravděpodobně v 16.století se začaly vyrábět papírové tkaniny Shifu (shi=papír, fu=tkanina) a od 19.století zhotovují na ručních stavech exkluzivní brokáty se zlatem a stříbrem.

Ani v Evropě se nejedná o žádnou novinku. Výroba začala v Německu, kde na konci 19.století zahájili výrobu prvních papírových přízí. I když se procesy v průběhu času zdokonalily, počáteční technologie se stále používá.

 

Slamák z papíru? Co je to za změny?

Klobouky z papírové příze nejsou žádná žhavá novinka na trhu. Tento materiál můžeme označit také jako celulózu, celulózový materiál či papírovou slámu a odtud je už jen krůček k označení "vyrobeno ze slámy". Jen málo z nás si pak skutečně na tom malém štítku zkontroluje, z čeho je to ten jeho nový úlovek do šatníku skutečně vyroben. 

 

Jak na údržbu?

Asi Vás to nepřekvapí, protože je to stejné jako u ostatních klobouků. Nesmí se prát, žehlit, sušit v sušičce ani chemicky čistit.

Klobouk není odolný vůči vodě, mrholení nebo trocha deště mu neublíží, ale rozhodně nenahrazuje deštník. Proto z vlastní zkušenosti doporučujeme jej vodě nevystavovat.

Pokud potřebujete klobouk zbavit prachu použijte suchý hadřík nebo jemný kartáček, kterým ho velmi jemně vyčešte. Skladujte jej v suchu a temnu, aby nedošlo ke změně barvy, ideálně v látkovém sáčku. Na začátku další sezony ho jen vyndáte ze skříně a vyrazíte ven.

 

Bonus nakonec

 Až vám klobouk doslouží můžete jej vhodit do modré popelnice na tříděný odpad.

 

 

Chci si vybrat! >>>

 

Zpět do obchodu