Kombinujte barvy jako profesionál

 

Kdo z nás by neznal situaci, kdy stojí ráno bezradně před skříní, protože nemá, co na sebe? Nebo chcete nosit barvy, ale vždy sáhnete po černé, bílé a šedé, protože si nejste jisti, jak je kombinovat?

 

Mám pro vás řešení! Začněte je nosit podle následujících tipů a tím se vám objeví další nové kombinace outfitů, které by vás ani nenapadly.

 

 

1. Jděte na to monochromaticky

 

Tento tip je sázka na jistotu. Určitě máte svou oblíbenou barvu a do ní a jejich odstínů se oblékněte od hlavy až k patě.

Jen pozor u bílé barvy, její odstín by měl být na všech součástech outfitu ve stejném odstínu. Jinak hrozí riziko, že kousek, který bude ve tmavší bílé, bude vypadat ušmudlaně.

 

 

 

2. Vsaďte na neutralitu

 

Béžová, hnědá, tmavě modrá, černá, šedá a olivově zelená patří mezi neutrální barvy. Kombinace neutrálních barev mezi sebou už patří mezi oblíbenou klasiku. Pro osvěžení k nim doplňte jakoukoli další barvu a nemůžete udělat chybu.

 

 

 

3. Použijte základní barvy

 

Pokud jste připraveni míchat barvy, začněte se základními barvami: modrou, červenou a žlutou. Z těchto tří barev totiž vychází všechny ostatní barvy, což jsme si asi všichni zkusili ve výtvarné výchově na základní škole. Protože, kdo by si z temper nezkusil z modré a žluté namíchat zelenou….

 

Tyto barvy vypadají dobře izolovaně (top v jedné barvě a spodní část outfitu ve druhé).

 

 

 

4. Využijte barevný kruh

 

Pravděpodobně jste se už někdy setkali s odstíny jednotlivých barev uspořádaných do kruhu. Nepoužívá se jen v módě, ale i v interiérovém designu. Jeho použití je opravdu snadné a není se čeho bát.

 

Kombinujte barvy, které spolu sousedí a nebo jsou naproti soběČlánek s podrobnějšími tipy a ukázkami outfitů, jak s barevným kruhem pracovat najdete v článku na blogu 4 tipy, jak využít barevný kruh. >>>

 

 

návrh-bez-názvu-(30)_optimized

 

  Teď už víte, jak na to, tak si tu doplňte šatník >>>