8 nezbytností, které si rozhodně přibalte na letní festival

 

 

Léto bez hudebního festivalu by už snad ani nebylo to správné léto, protože krásné počasí a tolik kapel na jednom místě je prostě hřích nevyužít. Abyste si jej užili v pohodě přibalte si s sebou těchto pár drobností.

 

Vlhčené ubrousky a antibakteriální gel

Nedostatek koryt s tekoucí vodou nebo večerní fronty u sprch vás už nezaskočí. Gelem si můžete nasucho omýt ruce před každým jídlem bez nutnosti dlouze vyčkávat na vodu v zástupu festivalových návštěvníků. Večerní hygienu zvládnete z toho nejhoršího vlhčenými ubrousky, nestane se tak, že díky nekonečnému čekání na sprchu přijdete o svou oblíbenou kapelu.

 

Klobouk a sluneční brýle

Sluneční brýle nejsou jen módní doplněk, ale i praktický pomocník proti zánětu spojivek způsobeného působením slunečních paprsků na naše oči. Zánět se ohlásí zpravidla po 12 – 24 hodinách, může se tedy stát, že už o festivalové noci ucítíte nepříjemné řezání a pálení očí. První pomocí je chladivý obklad, temná místnost a kapky do očí, které zakoupíte v lékárně.

A proč klobouk, když už máte sluneční brýle? Protože je potřeba ochránit i vaši hlavu před ostrým sluncem, před kterým není většinou ve festivalových areálech, kde se schovat. Jinak riskujete nepříjemný úpal (více si o něm a o úžehu můžete přečíst v článku na blogu Jak si zbytečně nezkazit léto >>>). Nejúčinnější prevencí je letní klobouk či slamák chcete-liVyberte si ten svůj festivalový klobouk  právě tady >>>

 

 

Plavky a opalovací krém

Do festivalových veder jsou ideální koupací kraťasy pro pány. Pro dámy šortky a horní díl plavek nebo plavky a lehké vzdušné šaty. Protože budete celý den vystaveni slunečnímu záření je nezbytné se namazat opalovacím krémem s faktorem odpovídajícímu Vašemu fototypu. Určitě nic nezkazíte krémem s UV faktorem 30. Přeci jen jistota je jistota.

 

Teplejší oblečení na večer a repelent

Večer a noc může být chladná, a to i přesto, že den byl tropický. Nezapomeňte si s sebou přibalit i nepromokavou bundu, která Vám udělá i službu v případě náhlé změny počasí.

 

Po západu slunce se v případě, že je festival v blízkosti vody, objeví nepříjemní komáři. Sice díky hudbě neuslyšíte jejich nepříjemné bzučení, zato druhý den se svědění ohlásí v plné parádě. Proto si nezapomeňte s sebou vzít tuhý repelent, ten ve spreji by vám mohli u vstupu do areálu zabavit.

 

Tak teď už jen vybrat klobouk!

 

Letním festivalům zdar!