4 způsoby, jak zmenšit obvod klobouku

 

 

Vytáhl se vám obvod vašeho oblíbeného klobouku nebo je vaše vyhlídnutá pokrývka hlavy o číslo větší, než potřebujete? Ať už je důvod pro to ji zmenšit jakýkoli, máme pro vás rychlé řešení. A co víc, změna velikosti klobouku nevyžaduje žádné komplikované techniky nebo postupy.

 

 

1. Šňůrka v potním pásku

V tomto případě máte vyhráno. Šňůrkou stáhnete obvod potního pásku a upravíte si tím tak klobouk přesně na svou hlavu. Tato možnost zmenšování se objevuje zejména u dámských letních klobouků, které se vyrábí v univerzální velikosti.

IMG_8471-removebg-preview

 

2. Využití pěnových vložek

Druhý nejjednodušší způsob, jak změnit obvod klobouku na požadovanou velikost, je použití pěnových vložek. Ty jednoduše vlepíte za potní pásek. Tímto způsobem lze pokrývku hlavy jednoduše zmenšit o jednu až dvě velikosti.

 

Pásky můžete nalepit po celém obvodu klobouku nebo jen do jedné části (např. dozadu). Vrstvením na sebe dosáhnete dalšího zmenšení obvodu. Doporučujeme vyzkoušet různá umístění vložek a vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje. Pěnové vložky koupíte tady >>>.

 penove-vlozky-zmenseni-klobouku

3. Utažení mašle

Další jednoduchý, ale hlavně rychlý způsob pro dámské klobouky, které mají svou korunu ozdobenou stuhou s mašlí, je jejím utažením obvod zmenšit. Případně můžete celou stuhu z klobouku odpárat a přišít o trochu pevněji.

 

4. Přešití potního pásku

Tato metoda již vyžaduje trochu zručnosti a času. Vypárejte vnitřní keprovou stuhu neboli potní pásku a přišijte ji na klobouk o trochu pevněji.

Pokud nechcete přešívat celý potní pásek, pak jej nechejte na klobouku jak je. Jen vzadu zapošijte vnitřní obvod potního pásku. Takto zmenšíte obvod o maximálně půl velikosti.

 

Ať už zvolíte jakýkoli způsob nezapomeňte, že klobouk by nikdy neměl svírat hlavu nebo zanechávat na vašem čele červené otlaky, protože to znamená, že je vám klobouk příliš malý a může vám způsobit bolest hlavy, a o to nikdo z nás nestojí.