4 barvy, které potřebujete v šatníku

 

Bílá, béžová, šedá a černá. To je vše, víc jich není….

 

Všechny čtyři jsou neutrální barvy a zároveň nejlepší kamarádi každého, kdo chce mít v šatníku snadno kombinovatelné kousky oblečení, chce být šik a vypadat elegantně. Kdo by to nechtěl, že?

 

univerzální barvy v2

 

 

Proč jsou tak skvělé?

Je to jednoduché. Jsou nadčasové, elegantní.

 

Zkombinujte tyto barvy jakkoli mezi sebou, nebo se oblečte jen do jedné barvy a jejích odstínů a nemůžete šlápnout vedle. 

 

A proto by oblečení v těchto barvách rozhodně nemělo chybět v žádném šatníku.

 

neutral outfit

Zdroj: pinterest.com

 

Další možností je, že k nim přidáte jakoukoli jinou barvu z barevného spektra. Můžete si být jistá, že i v tomto případě bude výsledný celek vypadat skvěle. A je jedno, jestli zvolíte energickou červenou, zářivou žlutou nebo klidnou modrou.

 

neutral outfit 3

Zdroj: pinterest.com

 

Působení neutrálů na psychiku

 

Bílá

Je barva čistoty, nevinnosti a symbolizuje nový začátek. Je spojována s ženskostí a lehkostí.

 

Béžová

V sobě skrývá bílou a její vlastnosti. Zároveň hnědou a s tím i důvěryhodnost, loajálnost a přátelskost.

 

Šedá

Vystihuje lidi, kteří vyznávají logiku, serióznost, racionalitu a s tím spojené i životní zkušenosti. Dobře tlumí temperament spojený se vztekem a hněvem. Pozor na moc šedé, může to pak vypadat depresivně.

 

Černá

Je barva negativních emocí a pasivity. Právě proto, je preferovaná v zimě, kdy je brzy tma. Může člověka zbytečně zaplavit smutkem. Tak pozor na to.

 

neutral outfit 2

 Zdroj: pinterest.com

 

Barevné neutrály

Můžete se setkat s tím, že mezi neutrálními barvami uvidíte kromě již zmíněných čtyř i další barvy. Jako je hnědá a její odstíny, tmavě modrá, tmavě zelená nebo vínová.

U nich si ale musíte dát pozor na jejich odstín, teplotu a sytost. Protože už sami o sobě mají nádech určité barvy. Jako neutrální kousek outfitu posloužit mohou, ale už to s nimi není tak snadné jako s „pravými“ neutrály.

 

 

Protože už víte jak na kombinovatelný šatník, doplňte si ho u tady. >>> 

 

A nezapomínejte, že móda je hra a má nás bavit!